15 zanimivih strani



Tukaj je 15 odličnih povezav na najrazličnejše izobraževalne strani, ki se dotikajo Blender tutorialov, cinematografije, filmske teorije v obliki esejev, skrivnosti vizualnih efektov in zvočne produkcije ter vse o delovanju zgodb, ki nas obkrožajo. Prav s tem pa se ukvarja prva stran, ki je polna strokovnih intervjujev predstavljenih v interaktivni knjižnici, ki jo je zbral in uredil kanadski profesor Amnon Buchbinder. Strani si sledijo po abecednem redu, do povezav pa pridete s klikom na sliko.

Biology of Story http://biologyofstory.com/

 Blender Guru https://www.blenderguru.com/ 

Blender Guru je vodilna stran za brezplačno dostopne Blender tutoriale že kar nekaj let. Vodi jo avstralijski 3d ustvarjalec Andrew Price.

CookeOpticsTV https://www.youtube.com/CookeOpticsTV

 Cooke Optics TV je youtube kanal z zanimivimi intervjuji z najboljšimi današnjimi cinematografi.

 

Creative Shrimp http://www.creativeshrimp.com

 Že dve leti Gleb Alexandrov objavlja Youtube Blender tutoriale, ki so zelo hitro dosegli ogromno gledanost. Kot zanimivost je treba še dodati, da se je Gleb učil predvsem  od Andrew Prica.

 

Every frame of paintinghttps://www.youtube.com/user/everyframeapainting/

Every frame of painting je YT kanal, ki se posveča predvsem filmski formi v obliki video esejev. Ustvarja jih filmski montažer Tony Zhou iz Kanade.

 

Eyes On Cinema 

Ta YT kanal se predstavlja z arhivom intervjujev, posnetkov iz snemanj in z drugimi dokumenti klasične Hollywoodske produkcije.

 

 FX GUIDE  https://www.fxguide.com/

 Če vas zanima najnovejša produkcija vizualnih efektov si oglejte FxGuide stran, polno dobrih člankov in zanimivih podcastov na to temo.

 

Grease pencils in Blender https://vimeo.com/channels/greasepenciltuts

 Poleg odprto kodnega OpenToonza in Krite lahko tudi znotraj blenderja ustvarite svoje 2D risane animacije s pomočjo orodja Grease pencil, ki je bil predkratkim tudi posodobljen. Z novostmi se lahko seznanite prav v tej seriji video tutorialov.

 

Hitchcock http://the.hitchcock.zone/welcome/  

Tu najdete vse o Hitchcocku, mojstru suspenza.

ISZ - FILMSKA PRIPOVED 

Ste že naveličani angleških strani? No, tukaj je odlična slovenska izobraževalna stran, ki se ukvarja prav s filmskim jezikom in filmskim ustvarjanjem. Predstavlja jo profesor mag. Boštjan Miha Jambrek, ki predava na medijski srednji šoli. - http://www.isz.si/filmska-pripoved.html

 

KINETEK https://www.youtube.com/channel/UCNCiCp3PHpy_Jo-STmker-Q

Kinetek je odličen kanal, ki nas popelje v osrčje sveta natančne in "problem-solving" cinematografije najrazličnejših reklam.

 

Nerdwriterwww.youtube.com/user/Nerdwriter1


Nerdwriter še eden o popularnih video esejistov, ki analizira filme in druge vsebine pop kulture. Svoja razmišljanja objavlja tedensko.

 

No Film School

Skoraj smo že pri koncu in mogoče si mislite, da nimate časa, da bi spremljali vse te strani. Zato pa je tu No Film School, ki za vas zbira vse filmske novice na enem mestu.

SOUNDWORKS COLLECTION

http://soundworkscollection.com/

Soundworks nudi kolekcijo video filmov o zakulisni zvočni produkciji blockbuster filmov.


Wolfcrow  

Wolfcrow je odličen kanal posvečen cinematografiji in predstavitvi stilov in misli pomembnih direktorjev fotografije.



Ni komentarjev

Zagotavlja Blogger.