Nejc Zajec na Mednarodnem festivalu računalniških umetnosti (MFRU) v Mariboru


Festival je mreža odnosov. Začasna avtonomna mreža gostov, avtoric in avtorjev, strokovnjakov in strokovnjakinj, ki se zberejo, pridejo, se sinhronizirajo na isti lokaciji ob istem času. Je mreža organizatorjev, strokovnih sedelavk, sodelavcev in publike, ki festival spremlja, ga soustvarja, razvija in živi. In seveda je mreža makro in mikro lokacij, kjer se festival dogaja in zgodi, oziroma mreža predavanj, av-dogodkov, delavnic in postavitev umetniških del ustvarjenih v, z, za in ob računalniku, Festival računalniške umetnosti.

''Zaupanje. 1" kot že 22. edicija Mednarodnegafestivala računalniških umetnosti ali krajše MFRU-ja, preizprašuje in analizira razumevanje, stopnjo in načine zaupanja lokalne, mariborske intermedijske platformena eni strani in dekonstruira ter kontemplira kakšna, kje in čemu računalniška umetnost danes, oziroma kako, koga in s čim računalnik deluje, vzpostavlja, deli in obstaja.

Zemljevid Maribora razdeljen na polja, ki označujejo
dnevno gibanje in uokvirjanje grafitov
Na letošnji ediciji festivala se bo z avtorskim projektom IFrame Graffiti predstavil tudi Nejc Zajec, študent Videa in novih medijev na Akademiji za likovno umetnost, Univerze v Ljubljani. Poleg dokumentacije dosedanjih okvirjanj doma, kot v tujini, bo razstava v galeriji GT22 dnevno dopolnjena z novo foto dokumentacijo. Avtor se bo tekom festivala gibal po določenih delih Maribora, kjer bo raziskoval in uokvirjal grafite. Zemljevid, ki bo že predhodno razdeljen na šest polj, pa bo določal pot dnevnega gibanja. Konec vsakega dne bo določil primerno lokacijo, kjer bo okvir ostal pritrjen na steno.

Festival bo potekal med 9. in 15. novembrom v Mariboru.

Ni komentarjev

Zagotavlja Blogger.