Nejc Zajec na Mednarodni razstavi Transformation of image v Zagrebu

Animacija in postavitev dela Nejca Zajec v Muzeju sodobne umetnosti v Zagreb

Projekt "Trans-Form in Art Education" se je začel leta 2008 kot dolgoročen program mednarodnega kulturnega sodelovanja med desetimi inštitucijami visokošolske umetnosti v juhovzhodni Evropi. Naslov projekta se nanaša na transformacijo paradigm v sodobni umetnostni produkciji, ki nastopi znotraj trenutnega procesa kulturne, politične, ekonomke in družbene transformacije na svetovnem nivoju.

Svoje delo je v Muzeju sodobne umetnosti (MSU) v Zagrebu predstavil tudi naš študent Nejc Zajec. V razstavnem prostoru je zasijala 3 meterska proekcija animiranega okvirja, ki se transformira in prilagaja na velikosti grafitov, ki jih uokvirja. Gre za grafite, ki jih je v juniju uokviril na samostojni razstavi v Kranju. Na ogled je bila prav tako celotna dosedanja dokumentacija, obogatena z animiranim zemljevidom, ki popelje točno na lokacijo javne intervencije. Prav tako pa je avtor dodal inštalacijo desetih paketov, v katerih pošilja okvirje v tujino in s tem privablja tudi druge ustvarjalce, da se pridružijo in soustvarjajo pri projektu I Frame Graffiti.

Organizatorji razstave in študentje zagrebške akademije so poskrbeli za večdnevno intenzivno izobraževalno in družabno dogajanje. Študente so popeljali po razstavah domačih in tujih avtorjev, prav tako na razstavo Giacomettija in si ogledali njegov slavni kip Moški, ki hodi, danes najdražje prodano delo. Celotni konec tedna je bil namenjen tako mednarodnemu spoznavanju, druženju in umetnosti.

Ni komentarjev

Zagotavlja Blogger.