PRODUKCIJA!, Ponedeljek, 7.11. 2016 na smeri Video in novi mediji v učilnici 14


V ponedeljek, 7.11. 2016 na smeri Video in novi mediji, v učilnici 14 organiziramo dva predavanja na temo produkcije v filmu in intermedijskih umetnosti.

Prva gostja Jerca Jerič bo prestavila proces produkcije v kratkih in srednjemetražnih filmih, trenutno pa se osredotoča na celovečerno igrano formo, drugi gost Miha Horvat pa bo predstavil študentsko štipendijo oziroma natečaj za nov intermedijski projekt, ki bo sodeloval na novi-naslednji ediciji MFRU-ja ( Mednarodni fastival računalniških umentosti) v 2017 v Mariboru.

Od 10:00 do 12:00 bo gostja producentka Jerca Jerič
Ob 12:00 do 13:00 bo gost Miha Horvat (son:DA, Kibla) 

Od 10:00 do 12:00
Jerca Jerič je leta 2013 diplomirala na oddelku za umetnostno zgodovino in oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, letos pa je magistrirala iz filmske in televizijske produkcije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana. Njena filmska kariera se je začela leta 2009, ko je pri več kratkih neodvisnih filmih sodelovala kot scenografka, kasneje tudi kot tajnica režije. Leta 2013 je soustanovila Filmsko društvo Temporama, kjer je podpredsednica društva in ima vlogo vodje produkcije. Izkušnje iz filmske produkcije je pridobivala kot asistentka producentke Hanneke van der Tas v produkcijski hiši Vandertastic (Berlin) ter v produkcijskih hišah Perfo (Ljubljana) in Cvinger film (Ljubljana). V prvi polovici leta 2016 je zaključila s produkcijo več kratkih in srednjemetražnih filmov, trenutno pa se osredotoča na celovečerno igrano formo, in sicer na štirih filmih, ki so v različnih fazah produkcije.

Jerca Jerič
podpredsednica društva, vodja produkcije
Filmsko društvo Temporama

Ob 12:00 do 13:00
Miha Horvat znan predvsem iz delovanja v tandemu son:DA, trenutno pa  koordinator Kiblixa, Mfru-ja bo predstavil natečaj za mfru 2017.

MFRU - Mednarodni festival računalniških umetnosti bo prihodnje leto, v okviru natečaja, h kateremu je pristopila tudi ALUO, več fakultetam podelil po eno štipendijo za študentski intermedijski projekt v višini 500 evrov, z vso dodatno tehnično podporo.

  • Študentska štipendija (natečaj 2016-2017) za nov intermedijski projekt v organizaciji Vaša izobraževalna ustanova+ MFRU + MKC + Fundacija Sonda.
  • Kaj so parametri projekta:  študentska štipendija oziroma natečaj za nov intermedijski projekt, ki bo sodeloval na novi-naslednji ediciji MFRU-ja v 2017
  • Kaj izbrani študentski projekt dobi:  finančno štipendijo + tehnično podporo + nastop - predstavitev na festivalu MFRU v 2017
  • Višina štipendije:  500eur (zaenkrat; delamo na dvigu vsote
  • Tehnična podpora na festivalu 2017:  tehnična ekipa in osnovna oprema (projektor, računalnik, različni predvajalniki, kabli, ozvočenje) ter prostor za razstavljanje (ob tesnejšem - upam, da - povezovanju, lahko tudi izvedemo zahtevnejšo tehnično produkcijo - podporo)
  • Roki, datumi, kdaj se razstavlja 2017:  festivalske edicije so ponavadi jeseni(oktober, november) in takšen je načrt tudi za naslednje leto.
  • Projekt, natečaj v začetku novembra predsatvimo na izobraževalni ustanovi in skupaj določimo rok za oddajo.
  • Izbor je prepuščen inštitutu za intermedijsko umetnost dotične univerze, akademije, torej 1 x ALUO-LJ, 1 x PeF.-MB, 1 x FERI-MB, 1 x Nova Gorica.

Miha Horvat
IMG_0311

Ni komentarjev

Zagotavlja Blogger.