JAVNI RAZPIS - 18. Bienale mladih umetnikov Mediterranea





ŠKUC, BJCEM in Ministrstvo za kulturo Republike Albanije najavljajo začetek mednarodnega multidisciplinarnega dogodka, 18. Bienala mladih umetnikov Mediterranea, ki bo potekal v Tirani in Draču v Albaniji med 4. in 9. majem 2017. Na dogodku se bo zbralo približno 230 evro-sredozemskih umetnikov.
Bienale, ki je prvič potekal leta 1985, je vsaki dve leti organiziran v drugem mestu v Sredozemlju, pri čemer se osredotoča na mlade umetnike in ustvarjalce. BJCEM je mednarodna mreža, ki združuje več kot 60 članic in partnerjev iz Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike. Z njihovo podporo je organizacija dogodka pravzaprav mogoča, saj zagotavljajo sodelovanje umetnikov iz območij, ki jih zastopajo.
Cilj te mednarodne mreže je ustvarjati priložnosti za mlade umetnike z omogočanjem mobilnosti, izmenjav, medsebojnega razumevanja, medkulturnega dialoga, sodelovanja in usposabljanja. Mreža podpira njihove ustvarjalne procese in jih spravlja v stik z lokalnimi in mednarodnimi resničnostmi, pri čemer spodbuja njihovo osebno in poklicno rast.
Mreža BJCEM je trdno prepričana v vlogo, ki jo lahko umetnost in kultura odigrata v družbi, saj omogočata odkrivanje in spoznavanje vrednot drugačne kulture s hkratnim bogatenjem svoje lastne. Umetnost je orodje, ki ga lahko uporabimo za preseganje mej in konfliktov, in ne vključuje potrebe po govorjenju istega jezika, saj predpostavlja univerzalen kod.

Razpis je namenjen oblikovalcem, arhitektom,vizualnim umetnikom, fotografom, zvočnim umetnikom, kuratorjem, pisateljem, pesnikom, pedagoge, filozofom, in uprizoritvene umetnikom starim med 18 in 34 let (rojenim 1. januarja 1982 ali pozneje). Udeležba na razpisu je brezplačna in odprta za vse, ne glede na spol, veroizpoved in družbene ter politične okoliščine. Umetniki, ki so sodelovali v več kot eni ediciji bienala, se ne morejo prijaviti. Prednost bomo dali umetnikom, ki se še nikoli niso udeležili dogodka.

Izbrane umetnike bomo gostili v Tirani – Draču od 4. do vključno 9. maja 2017. V tem času bodo njihova dela in uprizoritve prikazani na izbranih prizoriščih obeh mest. Razstave bodo odprte za javnost do 28. maja 2017.

Rok za oddajo prijavnic je 15. januar 2017 do polnoči (po italijanskem času CEST).
Imena izbranih umetnikov bodo objavljena na spletni strani mreže BJCEM.

Prijave pošljite na elektronski naslov skuc@skuc.org s pripisom »Mediterranea 18«. 

Več informacij na spletni strani: http://www.skuc.org/dogodki/bjcem

Ni komentarjev

Zagotavlja Blogger.